Nieuws

Plan Buitenweg

26 april 2019

 

Aannemersbedrijf van der Poel hield tijdens onze jaarvergadering op 24 april 2019 een presentatie over de nieuwbouwplannen in de Buitenweg.

 

Bekijk de presentatie

Jaarvergadering

24 april 2019

 

Onze jaarvergadering werd vanavond druk bezocht. Aannemersbedrijf van der Poel uit Terneuzen hield een presentatie omtrent plan Buitenweg.


De presentatie zullen wij deze week op onze website publiceren.


Wij danken iedereen voor diens aanwezigheid.

Brief aan gemeenteraad

22 maart 2019

 

Als Stadsraad hebben wij deze keer gekozen voor een open brief aan de Terneuzense gemeenteraad. Zie het artikel hiernaast, welke is gepubliceerd in de PZC van 21 maart 2019.

 

Helaas hebben wij wederom moeten constateren dat de gemeente Terneuzen eenzijdig beslissingen neemt met het wegtrekken van commerciële, facilitaire en publieke functies uit Axel.

 

Het verplaatsen van deze activiteiten in het verleden, het heden en in de toekomst gaat niet alleen ten koste van werkgelegenheid en een actieve invulling van een grote kern als Axel, maar kenmerkt ook een maatschappelijke achteruitgang. Vooral doelgroepen die moeilijk toegang hebben tot vervoer richting Terneuzen en ook veelal minder besteedbaar inkomen hebben zijn hierdoor het meeste gedupeerd. Juist deze groep moet ook in toenemende mate kosten maken om toegang te krijgen tot allerlei zaken.

 

We hebben het hier niet over ondernemersbeslissingen, maar beslissingen vanuit de gemeente Terneuzen, terwijl we van een gemeente toch mogen verwachten dat zij voor een optimaal inwonersklimaat dienen te zorgen.

 

De laatste jaren hebben we banken, woningcorporaties, postagentschappen, basisscholen, etc. zien verdwijnen uit de kernen binnen de gemeente Terneuzen. Alles wordt gecentreerd in de kern Terneuzen, terwijl de gemeentelijke belastingen voor ingezetenen in de kernen buiten Terneuzen even hoog zijn dan voor ingezetenen in de kern Terneuzen.

Als Stadsraad Axel zullen we altijd opkomen voor de algemene belangen van alle Axelaars.

 

Het feit dat zo'n een ingrijpend besluit als het grotendeels weghalen van de publieke balie niet eens bekend was bij de gemeenteraad van Terneuzen maakt deze zaak zelfs nóg opmerkelijker. Excuses zijn aangeboden door Wethouder Paula Stoker (TOP/Gemeentebelangen), maar verder wordt de sluiting vooralsnog niet teruggedraaid.

 

Als Stadsraad Axel zullen wij u op de hoogte blijven houden over deze en andere ontwikkelingen omtrent de kern Axel.

Politiek Café

27 februari 2019

 

Op 27 februari 2019 organiseerden wij een Politiek Café in Cultureel Centrum "De Halle". Vanuit de Terneuzense Gemeenteraad waren maar liefst negen fracties vertegenwoordigd:

  • Jos Verdurmen (fractievoorzitter Top/Gemeentebelangen)
  • Jos van Ginneken (raadslid CDA)
  • Jan Sips (fractievoorzitter VVD)
  • Gerry Loof-Bakker (fractievoorzitter ChristenUnie)
  • Sam Verhelst (fractievoorzitter SGP)
  • Ernst Jonker (fractievoorzitter Groen Links)
  • Johan Hessing (fractievoorzitter 50 PLUS)
  • Jack d'Hooghe (fractievoorzitter Sociaal Terneuzen)
  • Peter de Kraker (fractievoorzitter D66)

Dit was het eerste politieke café georganiseerd door de Stadsraad. Gezien het enthousiasme vanuit zowel de politiek als de vele aanwezigen, zullen wij dit in de toekomst bij gelegenheid zeker herhalen.

Wij nodigen u graag uit tot het bijwonen van onze openbare vergaderingen, welke gehouden worden in Cultureel Centrum De Halle om 20.00 uur op de volgende data:

           

25 september 2019

27 november 2019

Stadsraad leden gezocht

Wilt u graag actief invloed kunnen uitoefenen op de leefbaarheid van Axel en heeft u een visie op de wijze waarop dat gerealiseerd zou kunnen worden?

 

Stadsraad Axel is altijd opzoek naar personen die zich hiervoor willen inzetten. Indien u hierover informatie wenst of wilt aanmelden, kunt u in contact opnemen via de contactpagina of uw interesse kenbaar maken tijdens een Openbare Vergadering.